Røremaskine, murske, tandspartel, f.eks. 10×10, blød gummispartel, svampespartel, spand med ruller.

Væggen skal være jævn og plan. Hvis der er løse stykker gips på overfladen, skal disse fjernes, og derefter skal manglerne udfyldes og det hele grundes. Væggen kan forstærkes yderligere ved at indarbejde glasfibernet.

Teglsten fliser limes til underlaget med lim med lavt eller nul flow lim. De fleste af vores murstensfliser kan justeres i højden (60 mm eller 70 mm), så du kan bruge afstandskryds (10 mm er standard). Limen kan påføres ved hjælp af en kombinationsmetode: påfør limen på væggen med en tandspartel og fliserne og tryk forsigtigt ned. Fjern overskydende lim mellem fliserne, inden den tørrer.
Det er bedst at lime fliser fra flere forskellige pakker for at kompensere for farveforskelle.

Forberedelse af overfladen til imprægnering


Når limen har sat sig, skal du rense overfladen for snavs og lade den tørre helt. Hvis fliserne er plettet med lim – kan du bruge sandpapir.

Imprægnering


En tør og snavsfri overflade kan imprægneres. Imprægnering giver mulighed for at opnå forskellige slutresultater, f.eks:

  • ProtectGuard – beskyttelse mod pletter, fedt og graffiti – overfladen ændrer ikke farve efter imprægnering.
  • ProtectGuard WL Mat eller ProtecGuard WF – Beskyttelse mod pletter og snavs – overfladen ændrer udseende – våd effekt.
  • Imperguard SF – vand- og støvafvisende beskyttelse – overfladen ændrer ikke farve efter imprægnering.

Hvorfor imprægnere:

  • En sådan beskyttelse vil lette fugningsprocessen. Med imprægnering kan der endda udføres fugning ved hjælp af fugemetoden.
  • fliserne skal være smudsafvisende

Vi fortsætter med dette trin, når limen er tørret helt. Hvis der er anvendt en anbefalet imprægneringsmiddel – husk at anvende i min. 24 timer før arbejdet påbegyndes (nogle imprægneringer bliver stærkere selv op til den 5. dag).

Metode 1 – (værktøj – fugepistol, fugepistol, pensel)


Når du har påført fugemassen med en fugepistol, skal du vente på, at den tørrer lidt. Brug en fugefræser til at skære den overskydende fugemasse af og glatte overfladen. Før fugemassen tørrer, kan du også bruge en børste med korte børster til at udjævne og opnå en mere naturlig fugestruktur.

Metode 2 – halvtørre metode (værktøj – murske, fugejern, pensel)


Mindste fugebredde 8 mm til 20 mm. Konsistensen af fugemassen skal minde om fugtig jord. Efter grundig blanding presses mørtlen på med en fugejern mellem murstensfliserne. Før fugemassen tørrer, kan du også bruge en børste med korte børster til at udjævne og opnå en mere naturlig fugestruktur.

Metode 3 – våd metode – fugning (gummigravl, svampegravl, flisespand med ruller)


Mindste fugebredde 5 mm til 20 mm. Når fugemassen er blevet blandet grundigt, påføres den på den imprægnerede overflade (1 lag imprægnering) og tørrer i mindst 24 timer. Mørtlen/fugemørtlen spredes derefter jævnt. En praktisk løsning er at bruge en gummispade (til fugning af keramiske fliser). Når du har spredt fugemassen jævnt ud, skal du vaske den af med en svamp, så snart den begynder at tørre lidt (2-3 minutter), og skyl svampen ofte med rent vand. 5-8 timer efter fugning anbefaler vi, at du vasker fliserne med en 50/50-opløsning af vand og eddike eller Guard Remover® Eco Efflorescence & cement.

i.a.

🇵🇱 Videomateriale

KAMSTAR CARE BETYDER, AT DU ELLER DEN FAGMAND, DER UDFØRER SERVICEN, VIL FÅ PROFESSIONEL HJÆLP FRA OS I ALLE FASER AF INSTALLATIONEN.