Røremaskine, murske, tandspartel, f.eks. 10 x 10, blød gummispartel, svampespartel, spand med ruller.

Gulvfliser som f.eks. terracotta- og KAMSTAR-klinkerfliser skal limes på et betonafretningslag (vi anbefaler, at betonafretningslaget grundes) ved hjælp af en normal tykbundet fliseklæbning. Hvis der anvendes gulvvarme, skal du bruge et egnet klæbemiddel – fleksibelt (f.eks. WIM ECOFLEX, Sopro SF 450).

Terracotta- og teglstenfliser skal lægges på et tykt lag klæbemiddel (ca. 10 mm), så der ikke er lufthuller under fliserne. Vi anbefaler, at der anvendes en limkam på den overflade, der skal limes, og at limen påføres hver enkelt flise separat – en kombineret limningsmetode. På denne måde kan alle ujævnheder og forskelle i flisernes tykkelse udjævnes. Man skal huske på, at materialet er mere end et århundrede gammelt og ikke helt jævnt på grund af den daværende produktionsteknologi (håndformede fliser).

Forberedelse af overfladen til imprægnering


Når limen har sat sig, skal du rense overfladen for snavs og vente på, at den tørrer helt (i tilfælde af våd rengøring anbefaler vi en mikrofibermoppe, som vasker perfekt og ikke gør underlaget meget vådt). Hvis fliserne er plettet af lim, kan du bruge sandpapir.

Imprægnering


Den smudsfri og tørre overflade skal behandles med ProtectGuard WL Semi Gloss (halvblank) eller Flat finish (mat) . Hvis du ønsker at fuge vådt, f.eks. glaserede fliser, anbefaler vi, at du påfører et lag imprægneringsmiddel før fugning (ProtectGuard WL imprægneringsmiddel kan fortyndes med vand ved at bruge 1 del vand til 4 dele imprægneringsmiddel). Påfør imprægneringen med en pensel, indtil overfladen er helt mættet (spred det overskydende produkt ud over overfladen). Anvendes ved temperaturer over 10-30 grader C. TØR MIN. : 24 TIMER FØR FUGNING. Til udvendige vandrette overflader anbefaler vi, at du bruger ufortyndet ProtectGuard WF.

Fugning (våd metode – anbefales)


Mindste fugebredde 5 mm til 20 mm. Når fugemassen er blevet blandet grundigt, hældes den på den imprægnerede overflade (1 lag imprægneringsmiddel skal tørre i mindst 24 timer). Fordel derefter mørtlen/fugemørtlen jævnt. En praktisk løsning er at bruge en gummispade (til fugning af keramiske fliser). Efter at have spredt fugemassen jævnt, når den begynder at tørre lidt (2-3 minutter), skal du begynde at vaske den af ved hjælp af en spartel med en svamp, idet du ofte skyller svampen med rent vand. 5-8 timer efter fugning anbefaler vi, at du vasker fliserne med en 50/50-opløsning af vand og eddike eller Guard Remover® Eco Efflorescence & cement. Lad fugemassen tørre helt (min. 72 timer). Påfør derefter to lag ufortyndet imprægnering med et interval på 20 minutter på den tørre og rene overflade. Dette giver også optimal beskyttelse af fugemassen. Det skal bemærkes, at forbruget af imprægneringsmiddel falder betydeligt med flere på hinanden følgende lag.

Fugning (halvtør metode)


Mindste fugebredde 8 mm til 20 mm. Konsistensen af fugemassen skal minde om fugtig jord. Efter grundig blanding af fugemassen spredes den på de imprægnerede fliser (1 lag imprægneringsmiddel – 24 timer efter påføring). Brug et fugejern til at trykke fugemassen mellem fugerne. Det er vigtigt at huske at sprøjte fugemassen med vand (mellem 5-10 minutter efter fugning), så den kan hærde ordentligt. Vi anbefaler, at du gentager denne proces flere gange, hvis det er muligt. Lad fugemassen tørre helt (min. 72 timer).

Påfør derefter to lag ufortyndet imprægnering med et interval på 20 minutter på den tørre og rene overflade. Dette giver også optimal beskyttelse af fugemassen. Det skal bemærkes, at forbruget af imprægneringsmidlet falder i høj grad, når der påføres flere lag efter hinanden.

🇵🇱 Videomateriale

KAMSTAR CARE BETYDER, AT DU ELLER DEN FAGMAND, DER UDFØRER SERVICEN, VIL FÅ PROFESSIONEL HJÆLP FRA OS I ALLE FASER AF INSTALLATIONEN.